Problem Pasat 1.8, `86, bio ainspric sada karburator

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kmecalo
    CBC Član
    • 09.02.2008
    • 21
    • Beograd

Problem Pasat 1.8, `86, bio ainspric sada karburator

Stvar je malo slozenija pa ako nije problem, malo cu pojasniti situaciju i problem! Pasat 1.8 `86 bio je sa ainspric ubrizgavanjem sa belom K-glavom, medjutim taj sistem ubrizgavanja je poceo da pravi probleme i nakon zamene podosta delova (pumpe u rezervoaru, dizni, releja pumpe, filtera goriva, ciscenja rezervoara i ostalog) problem nije resen. Posto je auto ocev a potreban mu je, pre godinu ipo, pribegli smo zameni sistema ubrizgavanja i umesto ainsprica stavili karburator sa nekog golfa 2, ne znam koji je i gde da vidim neku oznaku ali znam da je sa malim kompjuterom i step motorom, ako to nesto znaci, nije valjda neki najklasicniji.
    E sada dolazimo do problema koji sa ogleda u tome da auto nece da radi pravilno kada je kisa i hladno a kada je suvo i toplo radi ok. Jednostavno lepo radi sve dok se ne zagreje (oko 30-40 minuta) onda pocne da gubi snagu i ako je na leru ugasi se, moze se odmah upaliti, kada se ohladi radi sve ok dok se valjda opet ne ugreje. Zamenili smo benzinsku pumpu, svecice, kablove, razvodnu kao i ruku kao i senzor temperatute na racvi rashladne tecnosti (onaj donji) medjutim sve je isto. Juce smo zamenili i termostat koji je bio zaglavljen i stalno otvoren i mislili smo da je problem sto ne moze da se ugreje dovoljno ali idalje je sve isto. Da li neko zna u cemu je problem i sta da proverim ili promenim, da li postoji neki senzor polozaja na razvodniku paljenja ili neko elektronsko paljenje ili nesto sto kada se ugreje daje pogresan signal kompjuteru i onda ovaj pobrlja ili je mozda bombina. Kod majstora smo bili raznih i svi nesto sumljaju i misle ali niko da kaze konkretno sta je problem i sta naci i zameniti. Pomagajte ovo uzasno deluje da auto star 25 godina niko ne moze da popravi i ne zna sta mu je.
    I have need, a need for speed!
  • deki74
    CBC Veteran
    • 03.02.2008
    • 139
    • Beograd

Re: Problem Pasat 1.8, `86, bio ainspric sada karburator

Sistem sa k glavom je cini mi se imao onaj regulator ispod rezervoara na crevu za dovod goriva ,da li ste i to demontirali,da li ste stavili mehanicku pumpu goriva ili je ostala elektricna ,taj karburator koji si opisao moze biti Pierburg 2EE on je dosta komplikovan i retko ko u Srbiji ga moze podesiti mnogo bolja solucija je Pierburg 2E2 koji polovan kosta oko 40 evra a mnogi servisi ga mogu popraviti.Sto se elektronskog paljenja tice davac ti je u razvodniku a modul ispod soferke sa na strani vozaca probaj sa zamenom oba dela nisu skupi imas ih na otpadima ,problem moze praviti i elasticna spojnica karburatora i usisne grane a ako imas neku sliku okaci pa ce i neke stvari biti jasnije.

Comment

• Vidan KV
      CBC Senator XXL
      • 24.10.2007
      • 432
      • Kraljevo
      • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Kmecalo...mislim da si na drugom mestu dobio sasvim zadovoljavajuće odgovore koji su u suštini idenični odgovoru koji si i ovde dobio....

Comment

• kmecalo
        CBC Član
        • 09.02.2008
        • 21
        • Beograd

Hvala na odgovoru, pogledacu sta je sa tim regulatorom kod rezervoara mislim da nije skinut. Leektricna pumpa je skinuta, a mehanicka pumpa za gorivo je promenjena i stavljena nova ali je problem ostao. Provericu za davac za paljenje, i pojacavac paljenja. Okacicu fotografiju cim stignem.

Mislim da odgovori nisu sasvim identicni, a i mislim da nije problem sto sam se i ovde obratio za pomoc jer problem vec duze vreme ne uspeva resiti.

Comment

• Vidan KV
          CBC Senator XXL
          • 24.10.2007
          • 432
          • Kraljevo
          • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Naravno da nije problem... ......forumi samo mogu da te upute na suštinu i na prave ljude.....na kraju ipak moraš da nađeš majstora koji će se ozbiljno pozabaviti tvojim problemom...........pozzzz!

Comment

• kmecalo
            CBC Član
            • 09.02.2008
            • 21
            • Beograd

Veruj mi da bih najradije otisao kod nekoga ko se razume i ko bi hteo da se pozabavi resavanjem problema ali sam za ovih godinu i nesto toliko sam izgubio volju i poverenje jer niko nije hteo da se posveti problemu. Svima je lakse da iscitaju problem sa racunara i zamene deo koji je u kvaru, a ovo je ipak stariji punoletnik koji nema tu mogucnost i mora mu se malo posvetiti. Ovim ne zelim nikoga da uvredim, svestan sam da ima ljudi koji bi znali da rese problem ali verovatno nemaju vremena jer je to sada dugotrajan proces pronalazenja uzroka ovom problemu. Svakako hvala svima na pomoci!

Comment

• rudic.m
              CBC Senator XXL
              • 30.07.2008
              • 407
              • Odžaci

Da li je to klasican karburator ili monopoint?
              viewtopic.php?f=15&t=31792

Comment

Working...
              X